Hoe vind je de juiste payment provider?

Het kiezen van de juiste betalingsprocessor voor uw bedrijf is een van de belangrijkste beslissingen die u neemt bij het opzetten van uw e-commerce website. En als u eenmaal aan de slag bent, wordt het alleen maar belangrijker om ervoor te zorgen dat u over de juiste betalingsgateway beschikt die past bij uw bedrijf.

Om een ​​weloverwogen beslissing te nemen, moet je nadenken over de drie belangrijke punten van de verwerking van betalingen: spelers, procedures en prijzen. Zo is betalen na ontvangst met Afterpay een goede optie, maar steeds meer mensen beginnen ook te zoeken naar acceptgiro winkels zonder afterpay en daar moet je op voorbereid zijn.

Wie is er betrokken bij een online betalingstransactie?

Er zijn drie belangrijke spelers als het gaat om het verwerken van credit- en debetkaarttransacties, of u nu online of persoonlijk verkoopt. Aan de ene kant sta jij, de bedrijfseigenaar. Aan de andere kant staat uw klant. Daartussenin zijn verschillende technologische oplossingen die jullie met elkaar verbinden.

U, de verkoper: om creditcardbetalingen te accepteren, moet u samenwerken met een handelaarsbank (soms een acquirer genoemd) die namens u betalingen accepteert en deze stort op een verkopersaccount (niet hetzelfde als een betalingsgateway) die zij verstrekken .

Uw klant: voor uw klant om zijn bestelling te kopen en te betalen, heeft hij of zij een creditcard of betaalkaart nodig. De bank die uw klant voor de kaart goedkeurt (en hem of haar het geld geeft om u te betalen) wordt de uitgevende bank genoemd.

De technologie: in het midden bevinden zich twee technologieën waarmee u en uw klant transacties kunnen uitvoeren. De eerste is een betalingsgateway, software die het winkelwagentje van uw site koppelt aan het kaartverwerkingsnetwerk. De tweede is de betalingsverwerker (of handelaarsservice), die al het zware werk doet: de transactie verplaatsen door het verwerkingsnetwerk, u een afrekeningsverklaring sturen, samenwerken met uw bank, enz. Vaak is uw handelsbank ook uw betalingsverwerker. , wat helpt om dingen te vereenvoudigen.

Hoe betalingstransacties worden verwerkt

Als eigenaar van een bedrijf is het handig om precies te begrijpen hoe geld van uw klant naar u overgaat.
Er zijn twee fasen voor de verwerking van betalingen: de autorisatie (goedkeuring van de verkoop) en de vereffening (het geld op uw rekening storten).

Hier ziet u hoe deze transactie plaatsvindt:

  1. Uw klant koopt een item op uw site met een creditcard of betaalpas.
  2. Die informatie loopt via de betalingsgateway, die de gegevens codeert om deze privé te houden voordat deze naar de betalingsprocessor wordt gestuurd.
  3. De betalingsverwerker verzendt een verzoek naar de uitgevende bank van de klant om het geld te vragen om je spullen te betalen.
  4. De emittent antwoordt met een ja (goedkeuring) of een nee (ontkenning).
  5. Als dit wordt goedgekeurd, vertelt de betalingsprocessor u dat de transactie is geaccepteerd en wordt uw handelsbank ook gevraagd om uw account te crediteren.

Dit heen en weer proces vindt allemaal binnen 1-2 seconden plaats.

Het tweede deel van het proces (waar u wordt betaald!) is de schikking. Hierbij stuurt de kaartuitgever het geld naar uw handelsbank, die het geld op uw rekening stort. Het geld is beschikbaar. Soms geeft uw bank u toegang tot uw geld voordat het zelfs naar hen is verzonden. Ze kunnen ook een deel van uw account bijhouden dat u niet kunt aanraken, voor het geval er later dingen van klanten worden geretourneerd (dat wordt een reserve genoemd, in betalingen spreekt u).

Deze helft van het proces kan enkele dagen duren.

Betalingsverwerkingskosten en -beleid

Nu u precies begrijpt hoe u uw geld van klanten ontvangt via betalingsverwerkingsplatforms, laten we het kostenprobleem aanpakken.

Het is geen verrassing dat iedereen die de transactie aansnijdt, betaald wil worden, inclusief de uitgevende bank, de creditcardmaatschappijen (Visa, MasterCard, enz.), De zakenbank en de betalingsprovider.

Eenvoudig, elke keer dat u een transactie verwerkt, betaalt u verschillende kosten:

Interchange: de emittent krijgt een vooraf onderhandeld percentage van elke verkoop betaald. Deze vergoeding varieert afhankelijk van vele factoren, zoals branche, verkoopbedrag en het type kaart dat wordt gebruikt. Bij de laatste controle waren er bijna 300 verschillende interbancaire vergoedingen.
Beoordeling: de creditcardmaatschappij (Visa, MasterCard, etc.) rekent ook een vooraf overeengekomen percentage aan, een beoordeling genoemd.
Opwaardering: uw verkopersbank verlaagt het percentage door u een markup fee aan te rekenen, waarvan het bedrag per bedrijfstak varieert, het bedrag van de verkoop en uw maandelijkse verwerkingsvolume.
Verwerking: de betalingsverwerker (die ook uw zakenbank kan zijn) verdient geld door een vast tarief in rekening te brengen elke keer dat u een transactie verwerkt, ongeacht of het om een ​​verkoop, een afwijzing of een teruggave gaat. Bovendien kan het kosten in rekening brengen voor installatie, maandelijks gebruik en zelfs accountannulering.

De bovenstaande kosten zijn vaak bij elkaar gebundeld, dus u kunt het lastig vinden om uit te rekenen wie uw geld krijgt. Hoewel de kosten hoger zijn bieden een hoop winkels al achteraf betalen zonder Afterpay aan om het de klant zo gemakkelijk mogelijk te maken zoals je op verzamelsites met winkels als www.onlinebestellen-achterafbetalen.nl kunt zien. Ongeacht de kosten is dat altijd iets om in het achterhoofd te houden. Besparen is leuk, maar het moet niet ten koste van de conversie gaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *